divendres, 10 de maig de 2013

.L´HOTEL W

L´HOTEL 

L´Hotel W, també conegut per Hotel Vela, és un edifici dissenyat per l´arquitecte Ricard Bofill que es troba al barri de la Barceloneta dins de l´ampliació del Port de Barcelona.  Està construït en terreny  pertanyent  a l´Autoritat Portuària de Barcelona que és una entitat pública però no s´ha fet pública la forma d´adjudicació del projecte d´aquest hotel.


A mitja llum
De nitL´edifici, en forma de vela,  ocupa un terreny de 7 hectàrees de superfície guanyat al mar en la construcció de la nova bocana del port. La seva façana és totalment de vidre que canvia d´aspecte segons li doni de ple el sol, estigui núvol o plogui, però sempre té un magnífic aspecte. Té  grans vistes sobre el mar i llum natural arreu. 

En  principi estava previst que tingues una alçada de 160 metres però l´Ajuntament de Barcelona va fer modificar el projecte per no alterar la silueta de Barcelona. Finalment l´alçada és de 88 metres.

Aquesta  construcció ha estat força polèmica i ha tingut veus en contra per haver-se considerat que només es pot guanyar terreny al mar quan es tracta d´instal·lacions  portuàries i també és una evidència que no compleix la llei de costes  ja que està a 20 metres del mar.

També ha provocat protestes per part del col.lectiu de surfistes, que sovinteja  a les platges de la Barceloneta i Sant Sebastià, ja que consideren que el complex hoteler modifica les corrents marítimes a causa d´haver-se prolongat l´espigó. També protesten els qui practiquen patí i windsurf  per la modificació dels vents que s´ha evidenciat després de la construcció de l´hotel.


Piscina exterior de l´Hotel

Mentre encara s´estava construint es van produir aldarulls importants i es va demanar  la demolició de l´hotel però la construcció va seguir endavant.

El W és un hotel de cinc estrelles, disposa de 473 habitacions, 67 suites, 400 empleats, un bar panoràmic situat al terrat amb vistes a la ciutat i sobretot del mar, que té als seus peus. També disposa de spa i fitness, piscines interiors i exteriors, terrasses, platja, restaurants, sales de ball i altres equipaments.


El vestíbul

Detall d´una de les habitacions

Gran finestral a totes les habitacionsBar discoteca

L´hotel està gestionat per la cadena hotelera Starwood Hotels and Resorts i comercialitzat sota la marca W Hotels.

Ja he explicat que hi va haver molta polèmica arran de la construcció d´aquest bonic i original hotel. L´edifici de l´Hotel W no compleix la llei de costes i això va provocar la protesta de molta gent. Inclús es va emprar la violència llançant-hi un artefacte explosiu.

La meva opinió, no obstant, és que ha estat una millora pel barri en molts aspectes. La avinguda des de l´últim tram del Passeig Marítim fins l´hotel ha donat una amplitud a la zona  molt agradable i es un passeig molt  relaxant, sempre  contemplant el mar. Jo tinc una gran debilitat per aquest tram, i m´agrada molt l´Hotel i el seu voltant. De casa meva a l´hotel hi ha un trajecte de vint minuts que jo passejo quasi cada dia, tan hivern com estiu.

Tot i comprenent alguna de les raons de la gent que hi està en contra, sóc de l´opinió que les millores sempre són bones i més per un barri tant castigat com la Barceloneta.

Ara a part de moltes festes, casaments i convencions s´ha convertit en el lloc de concentració del Barça i de celebració dels títols. També s´hi celebra cada any la Gala de la SIDA que patrocina el Dr. Bonaventura Clotet.  Aquests fets crec que donen categoria al barri i no al contrari i que la Barceloneta s´ho mereix.