dimecres, 13 de març del 2013



       LA BARCELONETA HUMANITÀRIA

L´edifici


            OBRA SOCIAL SANTA LLUÏSA DE MARILLAC
                                 
                                   SOR GENOVEVA



  L´ENTITAT:

L´obra Social de Santa Lluïsa de Marillac és un programa d´integració social dirigit a persones sense recursos en situació d´exclusió social

L´EDIFICI:

L´edifici que  ocupa L´obra Social Santa Lluïsa de Marillac va ser fins l´any 1970 l´Escola Nostra Senyora de Montserrat gestionada per Les Filles de la Caritat, que atenien els nens del barri, del Somorrostro, del Besós, San Roque i Casa Antúnez, als quals s´oferia servei de menjador.

A la dècada dels setanta es va començar a atendre al centre homes sense llar a qui s´oferia menjar, feina i lloc per dormir. 

Santa Lluïsa de Marillac

L´any 1980 la Filla de la Caritat Sor Genoveva Masip, que ja col·laborava amb la senyora Blanco que era qui gestionava el centre,  va sol.licitar dos pisos de l´edifici per constituir-hi una associació  que donava cobertura jurídica al Centre de Convalescència Nostra Senyora de Montserrat
        
L´any 1993 la Companyia de les Filles de la Caritat amb Sor Genoveva al capdavant, va assumir la titularitat del projecte. I fins avui.

L´any 2005 l´edifici va ser completament remodelat per oferir un servei millor i més ampli. Es va inaugurar el 13 de desembre de 2005.

            
            SOR GENOVEVA


A sor Genoveva molta gent del barri la coneix com "Sor Teresa", per la tasca humanitària que realitza.

Va néixer a Sabadell l´any 1923 i l´any 1044 ja pertanyia a la congregació de les Filles de la Caritat. La seva vida ha estat dedicada a la gent més desafortunada, oferint ajut i allotjament a malalts sense recursos, reclusos de la Modelo, malalts de sida, drogoaddictes, i persones sense sostre que acudeixen a ella sabent que tindran la seva comprensió, tan materialment com espiritual.

Ha realitzat innombrables visites a les presons i ha col.laborat a la integració del reclusos quan han sortit en llibertat quedant sols i sense feina.

Actualment, ja molt gran, sense poder realitzar tasques físiques i amb un gran bagatge de bones obres realitzades està tranquil·la i satisfeta amb la feina feta i tan sols demana poder repartir el seu amor als desfavorits fins el final de la seva vida. És molt estimada al barri i molt propera

L´any 2011 Unió Democràtica de Catalunya li va concedir la medalla Carrasco i Formiguera per la seva gran tasca humanitària.

:  Escolteu a Sor Genoveva: Cliqueu aquí                                 

L´interior del Centre.

1 comentari:

  1. Sor Genoveva deu ser una santa però les monges de l'escola entre 1959 en endavant eren unes sàdics i feixistes maltractadores dels seus alumnes. dels qual vaig formar part!

    ResponElimina