divendres, 29 de març del 2013





                              LLIBRERIA NEGRE I CRIMINAL


 Si hom va a la Barceloneta i passeja pels seus carrers, la majoria estrets, poc lluïts i amb olor a mar, no es podrà imaginar que en un d´ells hi trobarà la llibreria de novel·la negra més important de Barcelona i es pot dir que de tot Espanya.

el local
Doncs sí, al carrer de la Sal nº 5 hi podem visitar aquesta llibreria, petita però molt original i acollidora,  farcida de llibres i atuells dedicats al gènera policíac i negre. Hi trobareu  llibres nous i antics, llibres fora de catàleg  o de segona mà o llibres que no podràs trobar a cap més establiment, tots ells amb històries policíaques, de crims i sang i fetge i pel·licules  de cinema negre. També hi trobareu un recull de receptes de cuina amb el nom de Manual pràctico de cocina negra i criminal


Més que una llibreria sembla un museu ple de fotografies, records i regals de lectors, que s´amunteguen per les parets, les cadires, les taules i inclús a terra. 

L´interior
També rebreu un  tracta agradable i acollidor per part del llibreter Francisco  Camarasa i de la seva dona Montse Clavé. El Paco  va néixer a Alcoy  peró  viu ja fa molts anys a Barcelona, és editor d´historietes i  director d´Edicions de Ponent.


El Paco i la Montse
Segurament  que abans de poder visitar el local haureu d´esperar al carrer una estona perquè a dins estarà  massa ple de gent però amb paciència podreu entrar i visitar un local realment interessant i original.


Sempre ple de gent molt interessada
I també heu de saber que personatges molt importants del gènere, de tot el món, han visitat aquesta llibreria.

Aquí en teniu alguns:
 El Barceloní Andreu Martín, premiat novel·lista y guionista, un dels més importants del país.
- Michael Connelly: autor de la famosa serie del Detectiu Harry Bosch y de la novel·la Deuta de Sang que va interpretar al cinema Clint Eastwood.
- Petros Markaris: vetera autor greg, creador de l´ Inspector Jaritos, un clásic de la novel·la policíaca.
- John Katzenbach: autor de nombrosos best sellers, alguns portats  al cinema como Causa Justa o La Guerra de Hart y próximament La Historia del Loco
- Donna Leon: creadora de Guido Brunetti inspector venecià fenomen de vendas en todo el món.

L´ambient d´aquest local és sempre alegre, animat i cult i dona molt de prestigi al barri on no tot és platja, bars, alegria i estrangers trets pels quals la gent creu reconèixer la Barceloneta.



                       cliqueu aquí si us ve de gust conèixer la llibreria.

1 comentari:

  1. No en sabia res d'aquesta llibreria. És bonic comprovar la diversitat d'aspectes que pot oferir un barri. Gràcies per tota la teva informació.

    ResponElimina