dissabte, 8 de juny del 2013


ADÉU

Les quatre barres vora el mar.


S´acaba el curs de Blogs 2012/2013 i el trobaré molt a faltar.

Quan el vaig iniciar i vaig triar el tema de "La Barceloneta, el meu barri" vaig pensar que, probablement, em quedaria sense  temes a mig curs, però ben al contrari n´hi ha molts  que no he tingut temps d´esmentar. La Barceloneta dóna per molt.

És un barri que ha sofert molts canvis d´ençà que va ser construït per facilitar un habitatge digne  a pescadors i obrers. Sempre ha estat un barri de gent treballadora, tant els que s´han dedicat a la pesca, al port o a les  indústries que eren un puntal pel barri i que ja són història. Em refereixo a la Maquinista Terrestre i Marítima i el Vulcano. 

Ara hem canviat les indústries per restaurants, geladeries i bars i tanta gresca com es vulgui però no hi busquis una merceria, una casa de modes, una camiseria, ni una perfumeria amb cara i ulls. Això sí, alegria, xerinola i estrangers  tants com es vulgui.


Sempre de festa

Hi ha molta polèmica al barri per com hauria d´evolucionar per afavorir principalment a la gent que hi viu des de fa anys i que hi tenim les arrels. Hi ha  finques que estan molt deteriorades i els pisos són petits -els famosos quarts de casa- . Sí que s´hi ha construït algunes finques noves, altres s´han reformat i en altres s´hi ha pogut instal·lar ascensor, però la majoria no tenen espai per fer-hi gaire reformes.

Ara s´ha trobat una fórmula per reconduir els habitatges que té molts detractors: els famosos Lofts que consisteix  en convertir  els pisos petits en apartaments per a estrangers i gent de pas al barri o també persones amb poder adquisitiu que tenen un pis a la Barceloneta com a caprici per gaudir del mar. Per la gent del barri això s´ha convertit en un motiu més de protesta.


El que n´ha sortit més ben parat de les millores del barri han estat les platges i els seus voltants que han sofert un veritable canvi i han millorat moltíssim.  Això també comporta una quantitat de gent al barri, tant estrangers com de la ciutat o rodalies, que cada any augmenta.


Rathausplatz de Viena de  sorra.
a la platja de la Barceloneta

L´Òpera de Viena

A més a més  de les fotografies us deixo un movie maker amb l´evolució de les platges que espero us interessi




M´acomiado expressant el meu sincer agraïment a la Dolors i la Marcel·la per tot el que ens han ensenyat i la paciència que han tingut. Moltes gràcies i fins la propera.

3 comentaris:

  1. Ei, espero que això no sigui un "adéu per sempre", com diu la cançó, i que continuïs! Jo també sóc nascuda a la Barceloneta i també m'agrada recuperar memòria del barri.

    ResponElimina
  2. ¡Qué nostalgia! La Barceloneta, el antiguo barrio pescador de la ciudad... ¡como han cambiado las cosas!

    ResponElimina